Delfi Elena mešavine čajeva

"Ako vam je hladno, čaj će vas ugrejati,
ako vam je vruće, čaj će vas rashladiti,
ako ste depresivni, čaj će vas oraspoložiti,
ako ste uzbuđeni, čaj će vas smiriti"

William Ewart, britanski političar

"Čaj koji je odstojao preko noći isto je što i zmija otrovnica"

Kineska izreka

"Kako se vodom peremo spolja,
tako se čajem peremo iznutra"

Japanska izreka

"Ako čovek nema čaja u sebi, nije u mogućnosti da razume istinu i lepotu"

Nepoznati autor

"Čudno je kako čajnik može predstavljati udobnost samoće i zadovoljstvo društva"

Zen Haiku

"Prva čaša je kao život- gorka, druga čaša je kao ljubav- slatka, treća časa je kao smrt- blaga"

Marokanska izreka

detox

DETOX BILJNE MEŠAVINE ”DELFI ELENA”

Sastav: krušina, maslačak, hajdučka trava, đumbir

Čaj od krušine je diueretik, laksativ i purgativ. U čajnim mesavinama“Delfi Elena”, krušina kora se pokazala još boljom i efikasnijom.
Neželjena dejstva: čaj od krušine se ne sme uzimati kod zapetljanih creva, akutnih bolesti želuca i dehidracije, ne duže od  7 do 14 dana.
Maslačak (taraxacum officinale) je diuretik. Narodna medicina ga preporučuje kao blag laksativ, sredstvo za čišćenje krvi, ublažavanje kožnih tegoba, ekcema, akni, kožnih infekcija.
Neželjeni efekti : čaj od maslačka u trudnoći nije štetan, ali je potreban  oprez i umerenost.
Hajdučka trava (achillea millefolium) pomaže čišćenje i normalizaciju metabolizma.
Neželjena dejstva: čaj se preporučuje u  malim količinama.
Đumbir  pospešuje cirkulaciju, varenje, nadutost. Smanjuje temperaturu, deluje protivupalno, sedativno  i  antibiotski , protiv kašlja, smanjuje šećer u krvi, protiv nastanka tromba i masnoće u krvi.
Neželjena dejstva: preporučena doza je do 5gr dnevno.  Važno je reći da đumbir može pojačati dejstvo antikoagulantnih lekova i mogucnost krvarenja.

anitistres

ANTISTRES BILJNA MEŠAVINA ,,DELFI ELENA”

Sastav: matičnjak, kantarion, nana, neven

Matičnjak (melissa officinalis) je istovremeno lekovita, mirisna, ukrasna, začinska, aromatična, medonosna i industrijska biljka. Matičnjak pomaže u prevazilaženju stresnih situacija, protiv depresije, kao i glavobolje uzrokovane nervozom, a pored ovih dejstava ima i antibakterijsko dejstvo i pomaže u zaceljenju rana, čisti krv i periferne krvne sudove, snižava pritisak. Napomena: osobama koje uzimaju sedative i koriste lekove za štitnu žlezdu ne preporučuje se uzimanje matičnjaka ili mešavina sa matičnjakom bez konsultacije sa lekarom. Kantarion (hypericum perforatum L. (hypericaceae) blagotvorno deluje kod nervnih tegoba, upale nerava, nesanice, slabosti nerava. Deluje podsticajno na ginekološki sistem kod žena. Blagotvoran je kad su u pitanju dijareje, hemoroidi, ulkusi, gastroenterokolitisi, problemi sa jetrom, čirevima, žučnom kesom. Kantarion se može upotrebljavati kao čaj i kao ulje.

anticelulit

ANTICELULIT BILJNA MEŠAVINA ,,DELFI ELENA”

Sastav: list bršljana, brusnice, maslačak, sladić (slatki koren)

Anticelulit čaj se koristi kad želite da se oslobodite viška vode u organizmu, poboljšate izgled kože i ublažite problem celulita.
Bršljan je biljka broj 1 u terapiji celulita jer rastvara masnoće.
Neželjeni efekti: potreban je veliki oprez kod korišćenja svežih listova bršljana jer zbog dosta saponina može izazvati iritaciju kože.
Maslačak je diuretik, stimuliše izlučivanje tečnosti i olakšava rastvaranje taloga u vidu mokraćnog peska čime preventivno deluje protiv stvaranja bubrežnih kamenaca.
Narodna medicina ga preporučuje kao blag laksativ, sredstvo za čišćenje krvi, ublažavanje tegoba kod kožnih erupcija, ekcema, akni, bubuljica kožnih infekcija.
Neželjeni efekti : čaj od maslačka u trudnoći nije štetan ali treba biti oprezan i umeren.
Sladić ( Glycyrrhiza glabra) je veoma lekovita I neobično dragocena biljka.
Neželjeni efekti: umereno koristiti jer prekomerno konzumiranje može dovesti do pojačanog izlučivanja kalijuma i zadržavanja natrijuma i vode u organizmu.

relax

RELAX BILJNA MEŠAVINA ,,DELFI ELENA”

Sastav: cimet, kamilica,kopriva i timijan

RELAX mešavina se koristi za opuštanje i uživanje, kod menadžerskih bolesti , povišenog šećera, kao i brzog oporavka posle bolesti.
Cimet doprinosi stabilizaciji nivoa šećera u krvi, ubrzava metabolizam ,utiče na smanjenje kilograma, smanjenje napetosti, triglicerida i lošeg holesterola. Prijatnog je mirisa, tako da opušta i relaksira.
Kopriva (Urtica dioica) pročišćava krv, bogata je gvožđem koristi a posle konzumiranja koprive osećate se mnogo bolje.
Kamilica (Matricaria chamomilla) je blagotvorna za varenje, smirenje, neuroze i ona je primer biljke blagotvornog dejstva bez nuspojava. Preporuka je da se nakon tri meseca napravi pauza od mesec dana.
Timijan(Thymus vulgaris)poznatiji u narodu kao Majčina dušica. Timijan je dobar za respiratorne organe, ima zavidne količine gvožđa, kalcijuma i vitamia A. Timijan se smatra najmoćnijim antiseptikom u borbi sa bakterijama. Ima diureticka svojstva, pomaže organizmu da se reši viška vode, soli toksina.

soko

SOKOLOV ČAJ MEŠAVINA ,,DELFI ELENA”

SOKOLOV ČAJ  je specifična biljna mešavina koja se koristi u duhovne svrhe za uspostavljanje ravnoteže uma, tela i duha. Rezultati su brzo vidljivi. Sastav ove biljne mešavine je strogo čuvana tajna.

to top button