USLUGE

kosultacije

KONSULTACIJE

  • Zdravstveno stanje
  • Režim života
  • Astro aspekti
  • Fitoterapija

Zdravstvene konsultacije

Na osnovu datuma rođenja klijent između ostalog može da sazna koje su bolesti ili stanja kojima je sklon. (npr. kod osoba rođenih 21. januara osetljiv je vratni deo kičme, skloni su strahovima, problemima sa desnom nogom.

Režim života

Kad znamo čemu smo skloni onda znamo i režim života koji ta stanja može popraviti. Osobi rođenoj 21. januara bih preporučila da koristi sve alternativne oblike lečenja, bavi se duhovnim radom na sebi, da dosta čita i putuje, vežba i ide na masažu.

Astro aspekti

Na osnovu astro aspekata klijentu se daju smernice i upozorenja na osetljive životne prilike, mesece, godine života, vreme kad je nešto najbolje uraditi, a kad nešto ne treba raditi.

FITOTERAPIJA

fitoterapija

Fitoterapija je metoda lečenja koja se zasniva na upotrebi lekovitog bilja. Stara je koliko i čovek jer i humane bolesti postoje koliko i ljudski rod. Lečenje biljem, kao glavni vid medicinske pomoći prisutan je od davnina na svim svetskim prostorima: Kina, Egipat, Indija, Grčka, Rim, Arabija gde su cvetale nauka i medicina.
Kinezi su ostavili najstarije pisane tragove o terapeutskim tretmanima. Njihovi spisi o fitoterapiji su stariji od 4500 god. Velike civilizacije Egipat (u svojim papirusima i zapisima unutar piramida) i Indija ( pre svega u svojim „Vedama“ svetim knjigama)dali su brojna svedočenja o važnosti fitoterapije u vremenima koja pripadaju procvatu njihove medicine i nauke.
Grčka sa svojom antičkom slavom i vrhuncem je dala brojna naučna imena koja su svojim delima aktuelna i danas, a između ostalog i imena čuvenih lekara: Hipokrata, a sa pozicije fitoterapije posebnog značaja Dioskorida. Njegovo delo materija „MEDICA“ predstavlja svetu knjigu u svetu lečenja biljem. Sve do prodora Tatara, Arapa i turske imperije na evropskim prostorima dominantna medicina je bila lečenje biljem – fitoterapijom.

NAJSTARIJI METOD LEČENJA

Fitoterapija je najstariji metod lečenja . Upotrebom bilja čovek uspostavlja prekinutu vezu sa prirodom koristeći onaj savršeni sklad lekovitih materija u biljkama, koje je u njih ugradila priroda.
Na našim prostorima biser srpske srednjovekovne medicine je „ Medicinski kodeks hilandarskog manastira br:517“nastao u 15. veku, a otkriven u manastirskoj biblioteci 1958. Predstavlja detaljan uvid u medicinske stavove onog vremena sa mnogim recepturama i indikacijama. Mnogi stavovi i dijagnostički parametri bliski su stavovima Kineske medicine koja je danas veoma aktuelna u svetu.

PLANETARNA MEDICINA

Razviće zelenog talasa koji je forsiran od strane najnaprednijih država Evrope i Amerike vraća fitoterapiju na dostojno i neophodno mesto. Ostalo je gorko saznanje da se negde na putu razvoja PLANETARNE MEDICINE grubo pogrešilo prema fitoterapiji, uskraćujući na taj način unazad par vekova pomoć ljudima kojima je ona mogla doneti olakšanje i poboljšanje skraćujući im patnje.
Jedna mudrost kaže da svaka biljka služi protiv neke bolesti, pa je i jedan od važnih ljudskih zadataka da upozna biljni svet mnogo bolje nego što ga zna, da bi obezbedio opstanak sebi i drugim biljnim vrstama. Nije prevashodni zadatak da čovek prirodu prilagođava sebi, već sebe prirodi, kako bi mu i boravak na planeti bio prijatniji i produktivniji.

ANĐEOSKA MASAŽA

Anđeoska masaža se radi uz korišćenje svetih mirisa i sveća.
Oslobađa napetosti i loših negativnih energija.
Specifičnost ove masaže je u tome što se radi posebnim uljima koje priprema duhovni ucitelj po drevnim metodama, dok terapeut poseduje bioenergiju i vraća klijentu narušenu ravnotežu, vođen molitvom Arhanđelu Mihailu i Arhanđelu Rafailu. Anđeoska masaža traje 60 minuta.

masaza
kristali

KRISTALI PO HOROSKOPSKIM ZNACIMA

OVAN

ŽAD

Duhovno značenje: kristali žada nalaze se u raznim bojama od kojih je zelena najbliža srcu. To je kamen ljubavi na svim nivoima i u svim oblicima. U emotivnom životu on donosi mir, harmoniju, balans, radost koja dolazi iz malih stvari, razvija naše emocije i toleranciju prema bližnjima i voljenima. Spektar njegovih zelenih boja razvija meditaciju, istraživanje dubine duše i pronalaženje samog sebe. Na psihičkom nivou reguliše unutrašnju ravnotežu, pomaže da zadržimo hladnu glavu, umiruje napetost i povećava koncentraciju. Otklanja predrasude koje opterećuju sporazumevanje, razvija aktivnost i dinamiku.
Lekovita svojstva : nežne vibracije i visoka frekvencija žada balansiraju i harmonizuju celi organizam. Žad pojačava rad nervnog centra, imunitet, rad srca, reguliše krvni pritisak. Na sakralnoj i pupčanoj čakri poboljšava rad slezine, jetre i bubrega. Pomaže kod lečenja mokraćnih kanala i izbacuje kamenac. Podstiče promenu tkiva, rad žlezda, snižava visoku temperaturu i sprečava razvoj gripa. Položen na pupčanu čakru leči probleme želuca, probavu i pomaže kod lečenja žutice. Na čakri trećeg oka ublažava noćne more, umiruje san, leči glavobolje i migrene, sprečava prekomerno znojenje. Kod žena otklanja emotivne blokade koje smetaju pri začeću i umiruje porođajne bolesti. Masažom oblutka od žada opuštaju se i razvijaju mišići. Eliksir od žada koristi se prilikom blagih trovanja, mučnine, pročišćava jetru i bubrege. Mazanjem po koži eliksir od žada leči herpes.

JASPIS

Duhovno značenje: crveni jaspis simbolizuje vitalnu životnu energiju. Njegova zemljana boja aktivira našu volju, odlučnost i izdržljivost. Stabilizuje i uravnotežava energiju. Po starim predanjima zvali su ga majkom svih kamena. Smatra se da prenosi elementarnu snagu, mudrost, strpljenje iz zemlje. Njegove snažne vibracije čiste energiju, daju skromnost, saosećanje, strpljenje i želju da činimo dobra dela. Zato ga nazivaju kamenom čednosti i pravednosti. Vodič je i tumač naših snova.
Lekovito dejstvo: crveni jaspis ima jaku moć isceljenja i pozitivno deluje na mnoge bolesti. Na korenskoj čakri utiče na seksualni nagon, lečenje problema s potencijom i plodnošću. Pomaže prilikom nepravilne menstruacije, podstiče brzi i nekomplikovani porođaj. Pozitivno utiče na kvalitet krvi, zaustavlja krvarenja, pomaže kod hemeroida i groznice. Položen na srčanu čakru pojačava krvni protok, na pupčanoj čakri (najbolje zajedno s gorskim kristalom ili magnezitom), leči želudčane bolesti, probleme probave, smanjuje nadimanje i pročišćava creva. Aktivira rad jetre i slezine. Na sakralnoj čakri odlično utiče na lečenje bubrega, mokrenja, na izbacivanje kamenca iz tela. Tradicionalno ima pozitivno delovanje kod epilepsije.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

BIK

AKVAMARIN

Duhovno značenje: Akvamarin je kamen mistika i traženja čistote srca, hrabrosti i odvažnosti. Zbog svojih boja donosi radost, svetlo i nadu. Po starim verovanjima akvamarin je kamen vizionara, iscelitelja, zaštitnik je mornara i putnika na moru. Onaj ko nosi ovaj kamen zadržava mladost, partnersku vernost i blaženost ljubavi i sreće. Umiruje i ublažava agresivnost, daje ravnotežu i štiti auru. Akvamarin je kamen meditacije i duhovni vodič.
Lekovita svojstva: akvamarin kristal u čakri grla pročišćava blokade stvorene nečistim mislima i izrazima, pročišćava glas, pojašnjava rečitost, pomaže kao prevencija kod lečenja bolesti dišnih puteva, sluznice, pluća, ublažava kašalj, astmu, napetost u vratu, čuva od zakrčenja arterija i senilnosti. Smanjuje depresiju i jača samosvesnost. Komadić akvamarina položen na grlo ublažava bolesti zuba. Mineral Akvamarin pojačava vid kad na treće oko položimo veći komad kristala, a manje komadiće na očne kapke. Kod želudačnih i problema s jetrom akvamarin se polaže za čakru pleksusa solarisa ili pupčanu čakru. Uz to ujutro pre jela popijte nekoliko gutljaja akvamarinovog eliksira. Eliksir možemo koristiti za kožne alergije i infekcije.

ROZENKVARC

Duhovno značenje: rozenkvarc je još od antičkih vremena bio kamen srca i ljubavi. Svojim ružičastim tonovima probuđuje u nama nežnost, mir, prijateljstvo i nesebičnu ljubav. Podstiče vernost u ljubavi i prijateljstvu. Pomaže stidljivim osobama pokazati svoje skrivene osećaje i otvara srce svemu lepome oko nas. Njegov sjaj je dodir koji priželjkuje svaka duša. Pomaže nam pronaći put do duhovnosti, prema umetnosti, ponajviše prema muzici koja podstiče njegove vibracije i razvija fantaziju, inspiraciju, duhovne kreacije i sposobnost pogleda u budućnost. Prilikom problema u komunikaciji s ljudima daje nam strpljenje, vreme i način da normalnim putem dođemo do rešenja. Stvara toleranciju i razumevanje prema drugim mišljenjima, ponašanjima a pogotovo prema onima koji nam proširuju životne horizonte. Na Putu Traženja čuva nas od svih loših uticaja. Prilikom meditacije otvara naše srce prema univerzalnoj ljubavi. Preporučuje se uvek veći komad rozenkvarca držati u blizini elektro aparata jer otklanja statičnu struju i elektromagnetska zračenja. Trebalo bi ga držati u svim prostorijama u kojima boravimo više od jedne trećine dana. Isto tako, za zdraviji san, preporučuje se u blizini kreveta držati rozenkvarc uz crni turmalin i gorski kristal.
Lekovita svojstva: rozenkvarc najdelotvornije deluje položen na srčanu čakru, gde čisti, umiruje i pojačava sve što je povezano sa srcem i uzrokovano je psihosomatskim problemima. Konkretno, reguliše ritam srca, pomaže kod nesanice i u lečenju anemije, leukemije, tromboze, infarkta i jača srčani mišić. Položen na korensku čakru pomaže kod lečenja polnih problema i neplodnosti, jednako kod žena i muškaraca. Eliksir od rozenkvarca neutralizuje otrove, leči kožne površinske rane.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

BLIZANCI

AHAT

Duhovno značenje: ahat simbolizuje duhovnu čistoću, duhovnu ravnotežu i mir duše. Ezoterično se još naziva i "ahat mira". Pojačava izdržljivost i volju za životom, odbacuje loše navike i ublažava agresivno ponašanje.
Lekovita svojstva: ahat preventivno pomaže u lečenju zloćudnih tumora, pogotovo kod raka kože i kožnih upala. Isceljuje rak kože u ranom stadijumu. Smanjuje osetljivost kože na svetlost i čini je otpornijom. Zato se preporučuje da se stalno nosi tokom letnjih meseci. Uz to pročišćava limfni sastav i poboljšava cirkulaciju krvi. Eliksirom od belog ahata odlično se čisti koža. Poznato je da beli Ahat kod žena reguliše hormonske poremećaje.

AKVAMARIN

Duhovno značenje: akvamarin je kamen mistika i traženja čistote srca, hrabrosti i odvažnosti. Zbog svojih boja donosi radost, svetlo i nadu. Po starim verovanjima, akvamarin je kamen vizionara, iscelitelja, zaštitnik je mornara i putnika na moru. Onaj ko nosi ovaj kamen zadržava mladost, partnersku vernost i blaženost ljubavi i sreće. Umiruje i ublažava agresivnost, daje ravnotežu i štiti auru. Akvamarin je kamen meditacije i duhovni vodič.
Lekovita svojstva: akvamarin kristal u čakri grla pročišćava blokade stvorene nečistim mislima i izrazima, pročišćava glas, pojašnjava rečitost, pomaže kao prevencija kod lečenja bolesti disajnih puteva, sluznice, pluća, ublažava kašalj, astmu, napetost u vratu, čuva od zakrčenja arterija i senilnosti. Smanjuje depresiju i jača samosvesnost. Komadić akvamarina položen na grlo ublažava bolesti zuba. Mineral akvamarin pojačava vid kad na treće oko položimo veći komad kristala, a manje komadiće na očne kapke. Kod želudačnih i problema s jetrom akvamarin se polaže za čakru pleksusa solarisa ili pupčanu čakru. Uz to ujutro pre jela popijte nekoliko gutljaja akvamarinovog eleksira. Eliksir možemo koristiti za kožne alergije i infekcije.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

RAK

AHAT

Duhovno značenje: ahat simbolizuje duhovnu čistoću, duhovnu ravnotežu i mir duše. Ezoterično se još naziva i "ahat mira". Pojačava izdržljivost i volju za životom, odbacuje loše navike i ublažava agresivno ponašanje.
Lekovita svojstva: ahat preventivno pomaže u lečenju zloćudnih tumora, pogotovo kod raka kože i kožnih upala. Isceljuje rak kože u ranom stadijumu. Smanjuje osetljivost kože na svetlost te je čini otpornijom. Zato se preporučuje stalno nošenje tokom letnjih meseci. Uz to, pročišćava limfni sistem i poboljšava cirkulaciju krvi. Sa eliksirom od belog ahata odlično se čisti koža. Poznato je da beli ahat kod žena reguliše hormonalne poremećaje.

MESEĆEV KAMEN

Duhovno značenje: mesečev kamen podržava unutrašnji razvoj duše. Simbolizuje ženske osobine kao plodnost, nežnost, intuiciju. Uopšteno se veruje da je to „kamen svete ljubavi“. Pomaže shvatanju ljubavi u pravom smislu i osećaju. Pod njegovim uticajem spajamo se s prirodom i njenim zakonima. Ublažava neosećajnost i grubost. Ženama je mesečev kamen duhovni vodič, koji ih kroz meditaciju vodi do najtajnijih i najdubljih mesta njihove ženstvenosti. Devojkama pomaže da razviju prve osobine privlačne ženstvenosti i otklone nesigurnost kod prvih ljubavnih situacija. Otklanja emotivne prepreke koje smetaju u ljubavnim vezama i braku. Mesečev kamen možemo praktično upotrebiti na svim čakrama, na krunskoj čakri razvija stalni osećaj za meditacijom. Na srčanoj čakri leči emotivne probleme nastale neuzvraćenom ljubavlju. Njegova blizina daje nežnost, duhovnu potrebu i brižnost prema drugima.
Lekovita svojstva: mesečev kamen ublažava bolove tokom cele trudnoće, sve do porođaja. Kod dojilja pomaže stvaranju majčinog mleka ako se drži položen na grudi, reguliše hormonske probleme. Kad položite jedan kamen na sakralnu čakru i jedan na predeo jajovoda, onda reguliše ravnotežu, otklanja i ublažava bolesti menstruacije, a starijim ženama pomaže da savladaju depresiju u klimaksu. Preventivno utiče na sprečavanje nastanka tumora dojke i materice. U nekim kulturama žene mesečev kamen stavljaju u kosu kao bi ojačao vlasište. Na srčanoj čakri reguliše šećer u krvi, čisti krv, podstiče proizvodnju insulina. Na čakri grkljana otklanja ili ublažava blokade govora, leči glasne žice i probleme štitne žlezde. U korenskoj čakri pojačava rad polnih organa. Mesečev kamen harmonizuje rad limfne žlezde i sprečava otekline.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

LAV

ONIKS

Duhovno značenje: oniks je tajni crni kamen pod uticajem planete Saturna. To je kristal koji je simbol unutrašnje koncentracije i pokornosti. Veruje se da nas oslobađa od dugova Karme i da postoji večni put koji nas vodi do istine, duhovne mudrosti i duhovnog oslobođenja. Na duhovnom nivou pomaže nam u razvoju samokontrole, duhovne zrelosti, prizemljenjem i kontrolisanjem nepoželjne energije. Negativnu energiju iz tela izbacuje, ali je ne prima jer nema sposobnosti razgrađivanja. Zbog toga vrlo brzo gubi snagu i sposobnost regeneracije. Vraćanje snage traje mu duže nego kod drugih kremena. Zato se preporučuje da se oniks koristi samo u retkim slučajevima ali ne predugo.
Lekovita svojstva: oniks preventivno pomaže kod bolesti sluha, pre svega otklanja neprijatne šumove, kod poremećaja ravnoteže, oštri vid i pojačava imunitet, pozitivno deluje na kožne bolesti kao gljivice, upale, opekotine, gnojne rane, osip. Pomaže rastu kose, jača nokte, poboljšava krvotok, posebno onima koji pate od hladnih ruku ili nogu.

CITRIN

Duhovno značenje: citrin je kamen sunčeve energije, ima element vatre i proaktivnu energiju. Pomaže nam za prelazak s nižeg na viši stepen svesti i upoznavanja našeg pravog JA. Prozračni i zlatni tonovi u citrinu oživljavaju u našoj duši žar kreativnosti i volju za novim spoznajama. Topla energija podstiče optimizam i duhovno bogatstvo. Deluje kao filter i regenerator energije i onome ko ga nosi predaje toplinu. Najjači uticaj citrin ima na čakri pleksus solaris ili pupčanoj čakri. Tu nam pomaže da prebrodimo nemire, strahove, nezadovoljstvo koje vremenom mogu prerasti u teške depresije. Daruje mir, uravnoteženost, unutrašnju harmoniju koja podstiče dobar imunitet i dobro raspoloženje. Položen na srčanu čakru, ublažava nemirno srce i daje osećaj sigurnosti.
Lekovita svojstva: citrin kamen pojačava imunitet, rad žlezda i bubrega, podržava promenu tkiva, dobro utiče na lečenje šećerne bolesti jer reguliše proizvodnju insulina, jača pankreas, pomaže kod problema probave uzrokovanih psihosomatskim stanjem i stresom. Pročišćava krv i creva od toksina koji uzrokuju bolesti kože. Podstiče stvaranje belih krvnih zrnaca u slučaju njihovih nedostatka u krvi. Položen na vrat leči disajne puteve i bronhitis.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

DEVICA

ONIKS

Duhovno značenje: oniks je tajni crni kamen pod uticajem planete Saturna. To je kristal koji je simbol unutrašnje koncentracije i pokornosti. Veruje se da nas oslobađa od dugova Karme i da postoji večni put koji nas vodi do istine, duhovne mudrosti i duhovnog oslobođenja. Na duhovnom nivou pomaže nam u razvoju samokontrole, duhovne zrelosti, prizemljenjem i kontrolisanjem nepoželjne energije. Negativnu energiju iz tela izbacuje, ali je ne prima jer nema sposobnosti razgrađivanja. Zbog toga vrlo brzo gubi snagu i sposobnost regeneracije. Vraćanje snage traje mu duže nego kod drugih kremena. Zato se preporučuje da se oniks koristi samo u retkim slučajevima ali ne predugo.
Lekovita svojstva: oniks preventivno pomaže kod bolesti sluha, pre svega otklanja neprijatne šumove, kod poremećaja ravnoteže, oštri vid i pojačava imunitet, pozitivno deluje na kožne bolesti kao gljivice, upale, opekotine, gnojne rane, osip. Pomaže rastu kose, jača nokte, poboljšava krvotok, posebno onima koji pate od hladnih ruku ili nogu.

MESEĆEV KAMEN

Duhovno značenje: mesečev kamen podržava unutrašnji razvoj duše. Simbolizuje ženske osobine kao plodnost, nežnost, intuiciju. Uopšteno se veruje da je to „kamen svete ljubavi“. Pomaže shvatanju ljubavi u pravom smislu i osećaju. Pod njegovim uticajem spajamo se s prirodom i njenim zakonima. Ublažava neosećajnost i grubost. Ženama je mesečev kamen duhovni vodič, koji ih kroz meditaciju vodi do najtajnijih i najdubljih mesta njihove ženstvenosti. Devojkama pomaže da razviju prve osobine privlačne ženstvenosti i otklone nesigurnost kod prvih ljubavnih situacija. Otklanja emotivne prepreke koje smetaju u ljubavnim vezama i braku. Mesečev kamen možemo praktično upotrebiti na svim čakrama, na krunskoj čakri razvija stalni osećaj za meditacijom. Na srčanoj čakri leči emotivne probleme nastale neuzvraćenom ljubavlju. Njegova blizina daje nežnost, duhovnu potrebu i brižnost prema drugima.
Lekovita svojstva: mesečev kamen ublažava bolove tokom cele trudnoće, sve do porođaja. Kod dojilja pomaže stvaranju majčinog mleka ako se drži položen na grudi, reguliše hormonske probleme. Kad položite jedan kamen na sakralnu čakru i jedan na predeo jajovoda, onda reguliše ravnotežu, otklanja i ublažava bolesti menstruacije, a starijim ženama pomaže da savladaju depresiju u klimaksu. Preventivno utiče na sprečavanje nastanka tumora dojke i materice. U nekim kulturama žene mesečev kamen stavljaju u kosu kao bi ojačao vlasište. Na srčanoj čakri reguliše šećer u krvi, čisti krv, podstiče proizvodnju insulina. Na čakri grkljana otklanja ili ublažava blokade govora, leči glasne žice i probleme štitne žlezde. U korenskoj čakri pojačava rad polnih organa. Mesečev kamen harmonizuje rad limfne žlezde i sprečava otekline.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

 

VAGA

ŽAD

Duhovno značenje: kristali žada se nalaze u raznim bojama od kojih je zelena najbliža srcu. To je kamen ljubavi na svim nivoima i u svim oblicima. U emotivnom životu on donosi mir, harmoniju, balans, radost koja dolazi iz malih stvari, razvija naše emocije i toleranciju prema bližnjima i voljenima. Spektar njegovih zelenih boja razvija meditaciju, istraživanje dubine duše i pronalaženje samog sebe. Na psihičkom nivou reguliše unutrašnju ravnotežu, pomaže da zadržimo hladnu glavu, umiruje napetost i povećava koncentraciju. Otklanja predrasude koje opterećuju sporazumevanje, razvija aktivnost i dinamiku.
Lekovita svojstva : nežne vibracije i visoka frekvencija žada balansiraju i harmonizuju organizam. Žad pojačava rad nervnog centra, imunitet, rad srca, reguliše krvni pritisak. Na sakralnoj i pupčanoj čakri poboljšava rad slezine, jetre i bubrega. Pomaže kod lečenja mokraćnih kanala i izbacuje kamenac. Podstiče promenu tkiva, rad žlezda, snižava visoke temperature i sprečava razvoj gripa. Položen na pupčanu čakru leči probleme želuca, probavu i pomaže kod lečenja žutice. Na čakri trećeg oka ublažava noćne more, umiruje san, leči glavobolje i migrene, sprečava prekomerno znojenje. Kod žena otklanja emotivne blokade koje smetaju pri začeću i umiruje porođajne bolesti. Masažom oblutka od žada opuštaju se i razvijaju mišići. Eliksir od žada koristi se prilikom blagih trovanja želuca, mučnina, pročišćava jetru i bubrege. Mazanjem po koži eliksir od žada leči herpes.

SUNČEV KAMEN

Duhovno značenje: sunčev kamen svojim uticajem i žarom otklanja strahove i depresije. To je kristal koji nesebično daruje svoju energiju. U duhovni život unosi nadu, vitalnost i optimizam. Štiti auru od spoljnih negativnih uticaja i čuva od negativnih vizija i noćnih mora. Lošu energiju preusmerava na pozitivno mišljenje i delovanje. Pokazuje nam svu lepotu života i savršenstvo. Puno se lepih stvari skriva u malim i običnim stvarima koje treba otkriti i ceniti. Uči nas da život treba uzeti onakav kakav jeste i zbog toga moramo da sami pokušamo da ga ulepšamo bez pomoći drugih osoba. Pomaže nam da ispravimo svoje slabosti i greške kako bismo poboljšali i usavršili svoje unutrašnje kvalitete, izgradili svoje vlastito JA i život uzeli u svoje ruke. Da bismo u tome uspeli, sunčev kamen pomaže da savladamo strah i depresije koji uzrokuju fizičke bolesti. Pomaže da pozitivno razmišljamo, menjamo loše navike, pronađemo samopoverenje i tako prebrodimo barijere. Donosi veru u dobro, nove perspektive koje ne poznaju granice.
Lekovita svojstva: sunčev kamen stimuliše nervni sistem i podržava rad svih organa. Preventivno deluje na sprečavanje moždanog udara, ublažava nervozu i donosi miran san. Kad ga položimo na čakru srca ublažava astmu i reumu. Eliksir od sunčevog kamena regeneriše energiju, odlična je prevencija protiv embolije, arteroskleroze, zakrčenja krvnih sudova, regulaciju krvnog pritiska, povećava prokrvljenost udova, ublažava grčeve i pomaže kod kostobolje (gihta)

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

ŠKORPIJA

ROZENKVARC

Duhovno značenje: rozenkvarc je još od antičkih vremena bio kamen srca i ljubavi. Svojim ružičastim tonovima probuđuje u nama nežnost, mir, prijateljstvo i nesebičnu ljubav. Podstiče vernost u ljubavi i prijateljstvu. Pomaže stidljivim osobama pokazati svoje skrivene osećaje i otvara srce svemu lepome oko nas. Njegov sjaj je dodir koji priželjkuje svaka duša. Pomaže nam pronaći put do duhovnosti, prema umetnosti, ponajviše prema muzici koja podstiče njegove vibracije i razvija fantaziju, inspiraciju, duhovne kreacije i sposobnost pogleda u budućnost. Prilikom problema u komunikaciji s ljudima daje nam strpljenje, vreme i način da normalnim putem dođemo do rešenja. Stvara toleranciju i razumevanje prema drugim mišljenjima, ponašanjima a pogotovo prema onima koji nam proširuju životne horizonte. Na Putu Traženja čuva nas od svih loših uticaja. Prilikom meditacije otvara naše srce prema univerzalnoj ljubavi. Preporučuje se uvek veći komad rozenkvarca držati u blizini elektro aparata jer otklanja statičnu struju i elektromagnetska zračenja. Trebalo bi ga držati u svim prostorijama u kojima boravimo više od jedne trećine dana. Isto tako, za zdraviji san, preporučuje se u blizini kreveta držati rozenkvarc uz crni turmalin i gorski kristal.
Lekovita svojstva: rozenkvarc najdelotvornije deluje položen na srčanu čakru, gde čisti, umiruje i pojačava sve što je povezano sa srcem i uzrokovano je psihosomatskim problemima. Konkretno, reguliše ritam srca, pomaže kod nesanice i u lečenju anemije, leukemije, tromboze, infarkta i jača srčani mišić. Položen na korensku čakru pomaže kod lečenja polnih problema i neplodnosti, jednako kod žena i muškaraca. Eliksir od rozenkvarca neutralizuje otrove, leči kožne površinske rane.

MESEĆEV KAMEN

Duhovno značenje: mesečev kamen podržava unutrašnji razvoj duše. Simbolizuje ženske osobine kao plodnost, nežnost, intuiciju. Uopšteno se veruje da je to „kamen svete ljubavi“. Pomaže shvatanju ljubavi u pravom smislu i osećaju. Pod njegovim uticajem spajamo se s prirodom i njenim zakonima. Ublažava neosećajnost i grubost. Ženama je mesečev kamen duhovni vodič, koji ih kroz meditaciju vodi do najtajnijih i najdubljih mesta njihove ženstvenosti. Devojkama pomaže da razviju prve osobine privlačne ženstvenosti i otklone nesigurnost kod prvih ljubavnih situacija. Otklanja emotivne prepreke koje smetaju u ljubavnim vezama i braku. Mesečev kamen možemo praktično upotrebiti na svim čakrama, na krunskoj čakri razvija stalni osećaj za meditacijom. Na srčanoj čakri leči emotivne probleme nastale neuzvraćenom ljubavlju. Njegova blizina daje nežnost, duhovnu potrebu i brižnost prema drugima.
Lekovita svojstva: mesečev kamen ublažava bolove tokom cele trudnoće, sve do porođaja. Kod dojilja pomaže stvaranju majčinog mleka ako se drži položen na grudi, reguliše hormonske probleme. Kad položite jedan kamen na sakralnu čakru i jedan na predeo jajovoda, onda reguliše ravnotežu, otklanja i ublažava bolesti menstruacije, a starijim ženama pomaže da savladaju depresiju u klimaksu. Preventivno utiče na sprečavanje nastanka tumora dojke i materice. U nekim kulturama žene mesečev kamen stavljaju u kosu kao bi ojačao vlasište. Na srčanoj čakri reguliše šećer u krvi, čisti krv, podstiče proizvodnju insulina. Na čakri grkljana otklanja ili ublažava blokade govora, leči glasne žice i probleme štitne žlezde. U korenskoj čakri pojačava rad polnih organa. Mesečev kamen harmonizuje rad limfne žlezde i sprečava otekline.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši Božansko svetlo, spaja je sa univerzumom, štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje i odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privezak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebalo bi da bude u svakoj kući, gde pročišćava energiju i poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom to je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga izjednačava i neutralizuje patogene zone.
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde, u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se da se koristi površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema ili dijareja.

STRELAC

TIRKIZ

Duhovno značenje: tirkiz je simbol modrog neba i mora. Cenjen je kao sveti kamen. Spektrom svojih boja približava našu dušu čistom osećaju, mišljenju i ponašanju. Sposoban je da naše negativne misli i osećaje razgradi još ranije nego sto se usidre u našoj podsvesti. Posebna kombinacija njegovih zelenih i modrih boja pomaže nam zadržati duhovne ideale u ravnoteži sa Zemljinom životnom energijom ili narodno rečeno pokazuje nam kako živeti s glavom u oblacima a nogama čvrsto na zemlji. Daje nam mudrost i tajne neba, vode i zemlje te nam tako pomaže ideje integrirati u praktični život. Tirkiz stvara snažno polje delovanja oko našeg tela i tako nas čuva od negativnih energija. Smatra se da je odličan čuvar protiv crne magije i svih štetnih uticaja. Tirkiz ima jedno neobično svojstvo, kod nadolaska loših situacija ili gubitka zdravlja upozorava nas na promene tako da menja svoju boju. Modra boja potamni i sivkasta pozeleni. Prirodnu boju povrati kad ga kratko držimo na suncu.
Lekovita svojstva: položen na čakru grla (zbog sastojaka bakra) tirkiz pomaže za lečenje infekcija grla, pluća, dišnih puteva. Na srčanoj čakri sprečava srčane probleme. Eliksir od tirkiza pije se ujutro natašte a pomaže kod lečenja štitne žlezde i jetre, izbacuje otrove, pojačava imunitet i reguliše krvotok. Eliksirom ispiramo usnu šupljinu prilikom paradentoze i zubobolje. Pomaže prilikom impotencije. Tirkiz rešava probleme mucanja i nepravilnog izgovora. Ublažava poremećaje prekomernog znojenja, grčenja, nekontroliranih pokreta i bulimiju. Srebro osetno pojačava lekovitost tirkiza.

AMETIST

Duhovno značenje: ametist je u prvom redu kamen duhovne čistoće, mudrosti, meditacije ili "biskupov kamen”. Simbol je promene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam da shvatimo značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost. U hrišćanskom svetu simbol je unutrašnje čistoće, nevinosti, pokore i okreće nas od materijalnog ka duhovnom blagostanju. Omogućava nam prilaz do drugih dimenzija svesti i pomaže da obradimo i uravnotežimo unutrašnja događanja i previranja. Smatra se da je ametist most između zemlje i neba, između duha i duše. On je kamen pročišćenja koji u nama pobuđuje odlučnost odbacivanja starih navika koje nas koče u duhovnom razvoju. Podržava stvaranje novih ideja i dodaje im motivaciju za razvoj. Delotvorno ublažava strah, razjarenost, harmonički ujedinjuje različite energije, crveno i plavo, harmonizuje ljubavni život između muškarca i žene. Veruje se da pomaže u komunikaciji s anđelima i razviju telepatije. Odličan je kristal za meditaciju, pomaže nam da spoznamo svoju sudbinu. Otklanja strahove i nemire, daje nam miran i bezbrižan san. Razvija osećaj sreće i tako olakšava bol i žalost. Koristi se i kao zaštita prilikom putovanja. Kad ga položimo na petu čakru, na grkljan, onda pronalazimo prave reči za molitve i meditaciju.
Lekovita svojstva: ametist mineral deluje protiv svih fizičkih, emotivnih i duševnih bolesti. Na čakri srca donosi ljubav u naš život i ublažava strah od budućnosti i smrti. Daje nam osećaj sigurnosti u božiju pravednost. Preventivno leči duševne smetnje izazvane napetošću i stresom. Zato se preporučuje za suzbijanje neuroza, histerije i halucinacija. Položen na sakralnu čakru leči zavisnost od alkohola, droga, lekova ili ublažava napade nasilnog ponašanja. Prilikom migrena ili glavobolje treba ga položiti na Treće oko i masirati čelo, slepoočnicu i potiljak. Podiže niski krvni pritisak, pomaže kod šećerne bolesti i kod poremećaja koordinacije pokreta. Deci pomaže da savladaju loše ponašanje i napade besa. Vrlo malo je poznat uticaj ametista na lečenje krvnih bolesti. Eliksir od ametista odličan je za lečenje želudačnih čireva i kožnih rana. Korišćenjem ametistove vode čiste se creva i pojačava funkcija sluznice i dolazi do promene tkiva. Veće geode ametista odlične su za pročišćavanje stambenog prostora u kombinaciji s gorskim kristalom i rozenkvarcom. Uz njih možemo staviti ili puniti i ostale kristale.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

JARAC

TIRKIZ

Duhovno značenje: tirkiz je simbol modrog neba i mora. Cenjen je kao sveti kamen. Spektrom svojih boja približava našu dušu čistom osećaju, mišljenju i ponašanju. Sposoban je da naše negativne misli i osećaje razgradi još ranije nego što se usidre u našoj podsvesti. Posebna kombinacija njegovih zelenih i modrih boja pomaže da zadržimo duhovne ideale u ravnoteži sa zemljinom životnom energijom ili narodno rečeno, pokazuje nam kako živeti s glavom u oblacima, a nogama čvrsto na zemlji. Daje nam mudrost i tajne neba, vode i zemlje. Tirkiz stvara snažno polje delovanja oko našeg tela i tako nas čuva od negativnih energija. Smatra se da je odličan čuvar protiv crne magije i svih štetnih uticaja. Tirkiz ima jedno neobično svojstvo, kod nadolaska loših situacija ili gubitka zdravlja upozorava nas na promene tako što menja svoju boju. Modra boja potamni, a sivkasta pozeleni. Prirodnu boju povrati kad ga kratko držimo na suncu.
Lekovita svojstva: položen na čakru grla (zbog sastojka bakra) tirkiz pomaže kod lečenja infekcija grla, pluća, disajnih puteva. Na srčanoj čakri sprečava srčane probleme. Eliksir od tirkiza se pije ujutro natašte, a pomaže kod lečenja štitne žlezde i jetre, izbacuje otrove, pojačava imunitet i reguliše krvotok. Eliksirom ispiramo usnu šupljinu prilikom paradentoze i zubobolje. Pomaže prilikom impotencije. Tirkiz rešava probleme mucanja i nepravilnog izgovora. Ublažava poremećaje prekomernog znojenja, grčenja, nekontroliranih pokreta i bulimije. Srebro osetno pojačava lekovitost tirkiza.

ONIKS

Duhovno značenje: oniks je tajni crni kamen pod uticajem planete Saturna. To je kristal koji je simbol unutrašnje koncentracije i pokornosti. Veruje se da nas oslobađa od dugova Karme i da postoji večni put koji nas vodi do istine, duhovne mudrosti i duhovnog oslobođenja. Na duhovnom nivou pomaže nam u razvoju samokontrole, duhovne zrelosti, prizemljenjem i kontrolisanjem nepoželjne energije. Negativnu energiju iz tela izbacuje, ali je ne prima jer nema sposobnosti razgrađivanja. Zbog toga vrlo brzo gubi snagu i sposobnost regeneracije. Vraćanje snage traje mu duže nego kod drugih kremena. Zato se preporučuje da se oniks koristi samo u retkim slučajevima ali ne predugo.
Lekovita svojstva: oniks preventivno pomaže kod bolesti sluha, pre svega otklanja neprijatne šumove, kod poremećaja ravnoteže, oštri vid i pojačava imunitet, pozitivno deluje na kožne bolesti kao gljivice, upale, opekotine, gnojne rane, osip. Pomaže rastu kose, jača nokte, poboljšava krvotok, posebno onima koji pate od hladnih ruku ili nogu.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši Božansko svetlo, spaja je sa univerzumom, štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje i odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privezak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebalo bi da bude u svakoj kući, gde pročišćava energiju i poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom to je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga izjednačava i neutralizuje patogene zone.
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde, u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se da se koristi površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema ili dijareja.

VODOLIJA

AKVAMARIN

Duhovno značenje: Akvamarin je kamen mistika i traženja čistote srca, hrabrosti i odvažnosti. Zbog svojih boja donosi radost, svetlo i nadu. Po starim verovanjima akvamarin je kamen vizionara, iscelitelja, zaštitnik je mornara i putnika na moru. Onaj ko nosi ovaj kamen zadržava mladost, partnersku vernost i blaženost ljubavi i sreće. Umiruje i ublažava agresivnost, daje ravnotežu i štiti auru. Akvamarin je kamen meditacije i duhovni vodič.
Lekovita svojstva: akvamarin kristal u čakri grla pročišćava blokade stvorene nečistim mislima i izrazima, pročišćava glas, pojašnjava rečitost, pomaže kao prevencija kod lečenja bolesti dišnih puteva, sluznice, pluća, ublažava kašalj, astmu, napetost u vratu, čuva od zakrčenja arterija i senilnosti. Smanjuje depresiju i jača samosvesnost. Komadić akvamarina položen na grlo ublažava bolesti zuba. Mineral Akvamarin pojačava vid kad na treće oko položimo veći komad kristala, a manje komadiće na očne kapke. Kod želudačnih i problema s jetrom akvamarin se polaže za čakru pleksusa solarisa ili pupčanu čakru. Uz to ujutro pre jela popijte nekoliko gutljaja akvamarinovog eliksira. Eliksir možemo koristiti za kožne alergije i infekcije.

SUNČEV KAMEN

Duhovno značenje: sunčev kamen svojim uticajem i žarom otklanja strahove i depresije. To je kristal koji nesebično daruje svoju energiju. U duhovni život unosi nadu, vitalnost i optimizam. Štiti auru od spoljnih negativnih uticaja i čuva od negativnih vizija i noćnih mora. Lošu energiju preusmerava na pozitivno mišljenje i delovanje. Pokazuje nam svu lepotu života i savršenstvo. Puno se lepih stvari skriva u malim i običnim stvarima koje treba otkriti i ceniti. Uči nas da život treba uzeti onakav kakav jeste i zbog toga moramo da sami pokušamo da ga ulepšamo bez pomoći drugih osoba. Pomaže nam da ispravimo svoje slabosti i greške kako bismo poboljšali i usavršili svoje unutrašnje kvalitete, izgradili svoje vlastito JA i život uzeli u svoje ruke. Da bismo u tome uspeli, sunčev kamen pomaže da savladamo strah i depresije koji uzrokuju fizičke bolesti. Pomaže da pozitivno razmišljamo, menjamo loše navike, pronađemo samopoverenje i tako prebrodimo barijere. Donosi veru u dobro, nove perspektive koje ne poznaju granice.

Lekovita svojstva: sunčev kamen stimuliše nervni sistem i podržava rad svih organa. Preventivno deluje na sprečavanje moždanog udara, ublažava nervozu i donosi miran san. Kad ga položimo na čakru srca ublažava astmu i reumu. Eliksir od sunčevog kamena regeneriše energiju, odlična je prevencija protiv embolije, arteroskleroze, zakrčenja krvnih sudova, regulaciju krvnog pritiska, povećava prokrvljenost udova, ublažava grčeve i pomaže kod kostobolje (gihta)

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "Božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši božansko svetlo, spaja je sa Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje, odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privesak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebao bi da bude u svakoj kući gde pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja, negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga, izjednačava i neutralizuje patogene zone....
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema.

RIBA

MESEČEV KAMEN

Duhovno značenje: Mesečev kamen podržava unutarnji razvoj duše. Simbolizuje ženske osobine kao plodnost, nežnost, intuiciju. Uopšteno se veruje da je „kamen Svete ljubavi“. Pomaže shvatanju ljubavi u pravom smislu i osećaju. Pod njegovim uticajem spajamo se s prirodom i njenim zakonima. Ublažava neosećajnost i grubost. Ženama je mesečev kamen duhovni vodič, koji ih kroz meditaciju vodi do najtajnijih i najdubljih mesta njihove ženstvenosti. Devojkama pomaže razviti prve osobine privlačne ženstvenosti i otkloniti nesigurnost kod prvih ljubavnih situacija. Posle otklanja emotivne prepreke koje smetaju u ljubavnim vezama i braku. Mesečev kamen možemo praktično upotrebiti na svim čakrama, na krunskoj čakri razvija stalni osećaj za meditacijom. Na srčanoj čakri leči emotivne probleme nastale neuzvraćenom ljubavi. Njegova blizina daje nežnost, duhovnu potrebu i brižnost prema drugima.
Lekovita svojstva: mesečev kamen ublažava bolove za vreme trajanje cele trudnoće sve do porođaja. Kod dojilja pomaže stvaranje majčinog mleka ako se drži položen na prsa, te reguliše hormonske probleme. Kad položite jedan kamen na sakralnu čakru i jedan na predeo jajovoda onda reguliše ravnotežu, otklanja i ublažava bolesti menstruacije a starijim ženama pomaže savladati depresije u klimaksu. Preventivno utiče na sprečavanje nastanka tumora dojke i materice. U nekim kulturama žene mesečev kamen stavljaju u kosu kao bi ojačao vlasište. Na srčanoj čakri regulira šećer u krvi, čisti krv, potiče proizvodnju insulina. Na čakri grkljana otklanja ili ublažava blokade govora, leči glasne žice i probleme štitne žlezde. U korenskoj čakri pojačava rad polnih organa. Mesečev kamen harmonizuje rad limfne žlezde i sprečava otekline.

AHAT

Duhovno značenje: ahat simbolizuje duhovnu čistoću, duhovnu ravnotežu i mir duše. Ezoterično se još naziva i "ahat mira". Pojačava izdržljivost i volju za životom, odbacuje loše navike i ublažava agresivno ponašanje.
Lekovita svojstva: Ahat preventivno pomaže u lečenju zloćudnih tumora, pogotovo kod raka kože i kožnih upala. Isceljuje rak kože u ranom stadijumu. Smanjuje osetljivost kože na svetlost te je čini otpornijom. Zato se preporučuje stalno nositi tokom letnih meseci. Uz to pročišćava limfni sistem i poboljšava cirkulaciju krvi. Sa eliksirom od belog ahata odlično se čisti koža. Poznato je da beli ahat kod žena regulira hormonalne poremećaje koje uzrokuju prekomeran rast kose i dlakavost.

GORSKI KRISTAL

Duhovno značenje: gorski kristal je “kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizuje "božansko belo svetlo na zemlji". Deluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i nedela. Možemo ga koristiti kao visak za merenje energije. Probuđuje u našoj duši Božansko svetlo, spaja je sa univerzumom, štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvetljuje naše osećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas ko smo, odbacuje tešku karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal pozitivno utiče na duhovno i duševno stanje i odlična je prevencija protiv raznih oboljenja. Zato treba pravilno izabrati oblik kamena i stranu. Prilikom molitve ili meditacije preporučuje se špic kristala okrenuti prema gore, prilikom lečenja blokada špic kristala treba se okrenuti prema dole. Kristal ima tu univerzalnu sposobnost tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti. Pomoću gorskog kristala možemo tačno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mesta koja su u početnom stadijumu i tako odrediti pravovremeno lečenje. Kristal ima svojstvo da kao magnet vuče vašu ruku prema bolesnim mestima na telu. Ako pri ruci nemamo neki drugi kamen, onda je gorski kristal univerzalni kamen za sve probleme. Položimo ga na sva oslabljena mesta i deluje na sve čakre. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privezak ili koristiti njegov eliksir. Gorski kristal trebalo bi da bude u svakoj kući, gde pročišćava energiju i poboljšava međuljudske odnose unutar porodice. U kombinaciji sa rozenkvarcom to je najdelotvorniji prirodni filter protiv zračenja negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Delotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja. Osim toga izjednačava i neutralizuje patogene zone.
Lekovito dejstvo: gorski kristal je najdelotvorniji kod neuroloških bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena. Položen na čakru grla pozitivno deluje na funkciju štitne žlezde, u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kiseonik u telo, u pupčanoj čakri na probavu. Kao eliksir preporučuje se da se koristi površinski kod kožnih bolesti i opekotina ili ispijanjem eliksira u gutljajima kod želudačnih problema ili dijareja.

to top button