HOLISTIČKO
UDRUŽENJE
DELFI ELENA

Spoznaj sebe i spoznao si ceo svet
delfi-elena-1

Holizam je univerzalno shvatanje da organizam u fiziološkom, psihološkom, i socijalnom smislu može da funkcioniše kao celina. Prema holističkom (celovitom) pristupu zdravlju, ljudski organizam nije zbir pojedinačnih delova, već složen i umrežen sistem životnih procesa.
Holistički pristup podrazumeva korišćenje različitih pravaca humanističkih i medicinskih nauka, disciplina tradicionalne i integrativne medicine, meditacije, sporta i rekreacije, energetskih i drugih holističkih metoda. Svrha holizma je psihološka, fiziološka i socijalna ravnoteža.

Alternativna i prirodna medicina

Udruženje ,,Delfi Elena,, je nestranačko, nevladino i neprofitno  udruženje građana čiji je zadatak afirmisanje i  unapređenje holističkog pristupa zdravlju i lepoti kao posebnog pristupa  čoveku koji uključuje priznavanje metoda alternativne i prirodne medicine, fito terapije, primenu biljnih i eteričnih ulja, aromaterapije i akupunkture.

Udruženje pruža  informacije, kontinuiranu edukaciju, organizuje seminare, radionice u prirodi, festivale  u cilju podizanja svesti o novim prirodnim preventivnim merama za očuvanje zdravlja, kondicije I lepote.

Učenje vatre

Osnivač  udruženja ,,Delfi Elena,, je Jelena Elena Simunović, fitoterapeut i sledbenik  starogrčkog tradicionalnog  duhovno energetskog  pristupa lečenju Učenje vatre.

Učenje vatre je duhovna nauka o čoveku. Potiče iz perioda razvoja Delfa(6. vek p.n.e). Natpis na jednom od delfijskih  hramova ,,Spoznaj sebe i spoznao si ceo svet,, je ujedno i osnovni princip učenja koje Jelena sledi duže od 25 godina. Ovo učenje  je  priznato od strane Srpskog lekarskog društva u okviru Sekcije za tradicionalnu medicinu. Po ovom učenju, Jelena Elena Simunović pruža usluge konsultacija na osnovu datuma rođenja klijenata i informiše ih o sklonostima za sudbinske, stečene i bolesti izazvane energetskim napadima. Pored toga , preporučuje režime života  kojima se zdravstveno stanje vraća u ravnotežu.

Podrška stručnjaka

Jelena Elena Simunović je u dosadašnjem  radu beležila uspehe i kao jedan od organizatora Festivala  lekovitog bilja ,,Ramonda Serbica,, u  Beogradu, kao i tradicionalnih Novogodišnjih čajanki.

Na  ovim manifestacijama podršku su joj pružili eminentni gosti:  prof. dr Todor Jovanović, naučnik i profesor Spasoje Vlajić, akademik i pof.Staniša Stojiljković, prof.dr Branimir Nestorović,  dr Zoran Nikolić, učitelj transedentalne meditacije, konsultant ajurvede i predsednik Fonda ,,Organska Srbija”  Branko Čičic, prof.dr Ljubo Ristevski, dr Ana Žigić, učitelj masaže i prvi Wellness Ambasador Srbije i Crne Gore mr.sc. Predrag Peđa Filipović, pisac Milan Nikolić Izano, pisac Stefan Simić, dok je muzičke delove programa bojila vokalna solistkinja PGP RTS-a Jasna Đokić.

Brojne Jelenine tekstove iz oblasti  fitoterapije i zdravog života objavili su časopisi: Bilje i zdravlje, Magično bilje, Blic žena, „Aura“ ,Vaš doktor ...

Svojim  najvećim uspesima smatra  rezultate koje je postigla u radu sa svojim klijentima, što je sačuvala  vedar duh i pozitivan pristup ljudima.

to top button