ČAJNO DRVO “BRIŠE” BAKTERIJSKE I GLJIVIČNE INFEKCIJE

cajno-drvo

Gljivične infekcije noktiju su čest problem u proleće i leto zbog kojeg mnogi kriju svoja stopala. Prirodan lek sa vrlo širokim spektrom dejstva je popularno eterično ulje čajnog drveta (melaleuca alternifolia).
Čajno drvo sadrži materije koje deluju antibakterijski. Ima dvostruko dejstvo jer deluje i na bakterije i na gljivice što je važno jer kad koristimo druge lekove za gljivice oslobađa se prostor za bakterije i obrnuto. Eterično ulje čajnog drveta pomaže da na efikasan i prirodan način izađemo iz začaranog kruga ovog problema.

Primena

Oprati noge, dobro osušiti problematičan nokat i ispod nokta staviti kap ulja čajevca. Ponavljati postupak tri nedelje, ujutru i uveče.
Eterično ulje čajevca je čudotvorno i koristi se i kod inhalacija, artritisa, vaginalnih infekcija, bakterija u mokraći, herpes simplex-a.

Inhaliranje

U 1 l vode staviti 4 do 5 kapi i inhalirati se 2 do 3 minuta.

Prehlada

Jednu kašiku meda pomešati sa jednom kapi prirodnog, kvalitetnog sastava ulja čajnog drveta.

Ešerihija

Iz ishrane izbaciti slatko i hleb sa kvascem. U kašiku maslinovog ulja staviti kap eteričnog ulja čajnog drveta i piti 10 dana, jednom dnevno.

Artritis

Ovo ulje se koristi kao dodatak (par kapi) ulju kleke, ruzmarina ili maslinovom ulju i koristi se tokom masaže.

Vaginalne infekcije

U 100 ml kantarionovog ulja dodati 30 kapi ulja čajnog drveta. Tampon natopljen ovom mešavinom ostaviti 3 sata da deluje. Ponavljati postupak 7 do 10 dana. Ne koristiti tokom ciklusa.

Bakterije u mokraći

U 200ml alkohola (91%) dodati 30 gr smole propolisa i ostaviti 10 dana na tamnom mestu. Pažljivo odliti, procediti i dodati 30 kapi eterskog ulja čajnog drveta. Svakog dana uzimati ujutru i uveče po 15 kapi na kocki šećera ili kašičici meda. Terapija traje 21 dan i uz to piti 1 litar čaja od vranilovke (origanum vugare).

Kosa

Ovo ulje se može tretirati i kod problema s kosom i kožom pa je preporuka da svaka kućna apoteka ima bar jednu bočicu ovog ,,čudotvornog,, eteričnog ulja.

Leave your comment