KAMILICA, NEVEN I ZELENI ČAJ PRIRODNO REŠENJE ZA IZRAŽENE I TAMNE PODOČNJAKE

kamilica

Podočnjaci su čest problem savremenog čoveka, bilo da su posledica dugog sedenja ispred računara, neprospavane noći, izloženosti duvanskom dimu.
Tamni kolutovi oko očiju će vas odati i tu vam neće pomoći ni najkvalitetnija šminka. Pomoć u ovakvim situacijama dolazi iz prirode i ovde je moć biljaka čudotvorna.
Kamilica je kraljica biljnih obloga za oči i podočnjake. Ona ima antibakterijska i antiflamatorna svojstva. Kamilica se koristi kod infekcija i konjunktivitisa, ali postiže odlične rezultate kod problema s podočnjacima.

Kako se priprema kamilica?

Supenu kašiku kamilice preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 5 minuta, kad se prohladi, procediti je, pa u mlak čaj potopiti tufere koji se zatim na 10 minuta stave na predeo očiju i podočnjaka.
Važno je znati da se kamilica nikad ne kuva, već se samo prelije proključalom vodom. Takođe, čaj od kamilice je svež i najbolji za upotrebu tokom sat vremena nakon pripreme i u tom periodu ga treba tretirati kao oblogu ili čaj.
Tople obloge su odlične za podočnjake i otečene kapke, dok se kod crvenila očiju koriste hladne obloge. Nakon obloga, poželjno je malo izmasirati regiju podočnjaka.

Neven protiv upala

Druga značajna moćna biljka koja pomaže kod podočnjaka je neven koji takođe sadrži flavonoide zahvaljujući kojima deluje protivupalno.
Priprema obloga od nevena:
Preliti jednu supenu kašiku nevena sa 100ml proključale vode. Ostaviti da se prohladi, a na tufere za obloge se stavlja mlak čaj.

Zeleni čaj se koristi dok je mlak

U borbi sa podočnjacima značajno mesto zauzima i zeleni čaj. Dovoljno je da skuvate čaj i stavite ga na tufere dok je mlak. Ako koristite čaj u kesicama mogu vam poslužiti i kesice čaja, mada je preporuka da ipak koristite tufere.
Priroda neprekidno pokazuje svoju veličinu jer ima biljku za svaku boljku!

Leave your comment